18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi

18.03.2024 66

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı kutlu olsun. Tüm Çanakkale şehitlerimizin ruhu şad olsun.

 

Çanakkale’de 109 yıl önce, yüz binlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştır. Amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değil, eğer amaç vatan savunmasıysa, eğer amaç hürriyet davasıysa, bir ölüm 

kalım mücadelesiyse, buna savaş diyemezsiniz ve bunu anlatmak boynumuzun borcudur. Çünkü; Vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. 

 

Bana deseler ki, Çanakkale’yi üç kelimeyle anlatın. Derdim ki, geldiler, gördüler ve döndüler...

 

Evet, geldiler, ama ben diyorum ki, gördüler. 

 

Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değil! Onlar 1071’den beri geliyorlar. Bin yıldır bu milleti bu topraklardan atmak için geliyorlar. Ha, bu sefer top yekün geldiler. Gemileriyle, toplarıyla tüfekleriyle 

geldiler. 

 

Çanakkale’yi, Çanakkale yapan gelenler değil..! 

Çanakkale’yi Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan asil ruhtur.

 

O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. O öyle bir ruhtur ki,ben esir yaşamaktansa, özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur. 

 

Davaları büyüktü, vatan davasıydı. Şimdi soruyum sizlere, Vatan ne demek ? Şu anda üzerine bastığınız kara toprak mı? Yada sınıflarınız da sınırları haritalara çizilmiş her gün gördüğünüz coğrafya parçası mı ? Ben diyorum ki, değil. toprak kanla yoğrulmuşsa, canla ödenmişse bedeli, artık adı vatandır.

 

Ben özgürlük istiyorum, bu bayrağın altında konuşuyorsam şu an ve hepiniz ciğerlerinize bu nefesi çekiyorsanız bir bir, unutmayın gençler birileri nefesini kaybettiği içindir.

 

Ve döndüler diyorum. Çanakkale öyle bir yer ki, yokluk varlığı yenmiştir, maneviyat maddiyatı yenmiştir. Ve özgürlük sömürgeyi yenmiştir. Esaretin zincirini kırmıştır. Ve o gidenler, o yüz binler , canlarını hiç düşünmeden bu toprağa verenler için yüce Allah diyor ki 

“Onlara ölü demeyiniz, onlar diridirler” ve ben diyorum ki, şu an bizi izliyorlar ve buradalar, yanımızdalar ve onların taşıdığı o asil ruh, biliyorum ki gençler, bizim damarlarımızda.

 

Ve son sözüm NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

 

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024